Нехирургично лазерно лечение на хемороиди – 2024

Op.Dr. Ertan Beyatlı Kırklareli/Тракия

С лазерно лечение можете да се отървете от хемороидите, които ви притесняват, без операция. След процедурата хемороидните дюзи веднага започват да се свиват, болката и кървенето спират.

При този метод не се използват ножици, ножове и шевове . Хемороидите не се отрязват. Лазерното лечение може да се извърши с местна, спинална и обща анестезия. Възможно е да се постигнат много успешни резултати, когато се прави от опитен и опитен екип.

Степени на хемороиди

  1. Степен на хемороиди: Няма подуване
  2. Степен на хемороиди: Подуването излиза и изчезва от само себе си
  3. Степен на хемороиди: Подутината се избутва навътре с помощта на ръката.
  4. Степен на хемороиди: Подуването никога не изчезва
  5. Степен на хемороиди: Има усложнения, като възпаление, спукване, съсирване и др.

Лазерното лечение може да се извърши при всяка степен на хемороиди. При някои напреднали случаи на хемороиди може да се наложи допълнителна хирургична интервенция. В допълнение, лазерното лечение може да се приложи и при заболявания на анална фисура, фистула и врастнали косми.

Вреди от хемороиди

Ако не се лекуват, хемороидите могат да причинят много различни проблеми с течение на времето. Хемороидите, които първоначално могат да бъдат разрешени с лазерно лечение, може да изискват хирургична интервенция, когато възникнат усложнения. Следователно времето не носи нищо на пациентите, а само разраства проблемите. Следните проблеми могат да възникнат при хронични хемороиди:

  • Храносмилателни проблеми. С течение на времето пациентите се колебаят да отидат до тоалетната поради страх от болка и кървене. Поддържането на червата неактивни за дълго време може да предизвика заболявания като синдром на раздразнените черва, дивертикули и рак на червата. Освен това често се срещат болки в корема и подуване на корема.
  • Проблеми с нервната система. Нередностите в храненето, стресът и проблемите с храносмилането водят до нередовен начин на живот и оттам до нарушения на съня и разстройство на нервната система. В резултат на това се появяват раздразнителност, безсъние, неефективност, агресивност, нетърпение и усещане за липса на удоволствие от живота.
  • Сексуален живот. Болезнени, кървящи и нежни отоци (т.е. хемороиди), постоянно намиращи се в областта на ануса, пречат на пениса да стане достатъчно изправен при мъжете и  сериозно намаляват сексуалното желание (либидото ) при жените.
  • Проблеми с кръвообращението и сърцето. Капките кръв, изтичащи от хемороидите, с течение на времето причиняват анемия . Ако не се лекува, той кара сърцето да работи с бързи темпове. Бързото биене на сърцето води до отказ на сърдечния мускул ( сърдечна недостатъчност ) и отпускане на сърдечните клапи ( клапна недостатъчност ).
  • кариера. С течение на времето хемороидите пречат на пациентите да стоят или седят на стол. Може да се наблюдава сериозен спад в представянето и производителността на професионалистите на тези две позиции, например учители, държавни служители, бръснари, търговци, лекари, адвокати, съдии, войници и др.

Защо да избера лазер?

✅ Това е нехирургичен метод
✅ Времето на процедурата е 5 минути
✅ Пациентът може да се върне към ежедневието си, да шофира и да отиде на работа след процедурата
✅ Това е безболезнено, безкръвно лечение, което не изисква хоспитализация.

Специалист по обща хирургия Op.Dr. Клиника Ertan Beyatlı

Хирургията е изкуство..

Karakaş Mah., Fevzi Çakmak Blv., No:34, D:1, 39000 Kırklareli / Турция Google Maps

Телефон: +90 (531) 618-8964 

 WhatsApp

Често задавани въпроси,

Колко дни са необходими за излекуване от лазерна операция на хемороиди?

Лазерното лечение на хемороиди, което днес е модерен метод, има възстановителен период от 2-4 дни.

Колко струва лазерната операция за хемороиди?

Истинското лазерно приложение за хемороиди е малко скъпо. Тъй като при лазерното приложение се използват иглени върхове, внесени от чужбина, ценовият диапазон на процедурата варира между 700 – 1000 долара. Разходите се изчисляват въз основа на броя и размера на хемороидите и придружаващите ги анални фисури или анални фистули. В повечето случаи средната цена е 850 долара (1540 български лева).

Belçika'dan fistül tedavisi için gelen ve lazer uygulaması yapılan hastamız Sabis bey


Yararlanan Kaynak: Op. Dr. Ertan Beyatlı - ertanbeyatli.com